Yaşam

Ağırlaştırılmış süt tanımı, nasıl yapılır?

Yoğunlaştırılmış süt, yabancı tanımlarda sıkça rastlanan ve “kondanse süt” olarak anılan bir terimdir. Yoğunlaştırılmış süt, sütün kaynatılması, su içeriğinin kaybedilmesi ve şekerle birlikte pişirilmesiyle elde edilir. Daha çok hamur işleri ve tatlı tariflerinde kullanılır.

Yoğunlaştırılmış süt üretimi için, tüm süt ve şeker eriyene kadar kısık ateşte ısıtılır. Şeker eriyip kaynama noktasına geldikten sonra karıştırma işlemi tamamlanır. Bu aşamadan sonra karıştırmaya devam ederseniz, ağırlaşan sütünüz kesilecektir. Kendi kendine kaynayan şekerli sütün üzerinde oluşan köpükler giderilir. Karışım koyu krema kıvamına gelince ocaktan alınır. Üzerine karbonat eklenir ve cam bir kavanoza aktarılır.

Pek çok tanımda yer alan yoğunlaştırılmış sütü evde 3 aletle kolayca yapmaya hazır mısınız? İşte daha lezzetli tarifler için evde kolayca hazırlayabileceğiniz bol sütlü tarif…

YOĞUN SÜT TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 5 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA

Yoğunlaştırılmış sütün tanımı için ekipman;

  • 2 su bardağı tam yağlı süt,
  • 2/3 su bardağı (135 gram) toz şeker
  • 1 tutam kabartma tozu

Yoğunlaştırılmış süt nasıl tanımlanır?

Aşama 1



Yoğunlaştırılmış süt yapmak için önce orta boy bir tencereye 2 su bardağı tam yağlı süt ve 2/3 su bardağı toz şeker ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin.

Adım 2



Şeker tamamen eridikten sonra ocağın altını orta kısık ateşe alın. Şeker-süt karışımı kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca karıştırma işlemini durdurun. Bu aşamada karıştırmaya devam ederseniz ağır süt tanımınız kesilip kristalleşecektir.

Aşama 3

Kaynayan şekerli süt karışımını karıştırmadan 35-40 dakika süt krem ​​rengine dönüp yarı yarıya azalana kadar pişirin. Bu aşamada karışım yavaş yavaş yoğunlaşacak ve üzerinde köpük oluşacaktır. Bu köpüğü bir kaşık yardımıyla nazikçe çıkarın.

Adım 4

Koyulaşan ve rengi dönen sütü ateşten alın. Bir tutam kabartma tozu ekleyin ve karıştırın.

Adım 5

Soğutmak için bir kavanoza aktarın. Tamamen soğuyunca kapağını kapatıp buzdolabına kaldırın.

KONDANSE SÜT BUZDOLABINDA NE KADAR SÜRER?

Yoğunlaştırılmış sütün tanımı buzdolabında kapağı kapalı olarak yaklaşık 1 ay, dondurulduğunda ise 3 aydır.

silifkeajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu